Ett litet steg för mänskligheten

Idag togs ett litet steg för mänskligheten men ett gigantiskt kliv för mig. Med hjälp av X har redigeringen av min första bok, Fallet Bromander, inletts och jag har fått ett första omdöme från någon som inte bara är artig och välmenande.

”Till att börja med vill jag säga att jag tycker att du har en härlig berättarröst som är ömsom humoristisk och ömsom allvarlig. Du kommenterar texten med underhållande anekdoter som lyfter dina karaktärer och ger dem liv. Din text är väl arbetat, det märks att du har lagt ner energi på ditt manus och din handling, framförallt.”

Sedan får jag naturligtvis synpunkter och råd som rör detaljer. Det är ju vad jag betalar för.

Det var inte helt enkelt att välja den som nu hjälper mig med texten. Jag vill ha ett samarbete som sträcker sig längre än lektörläsning och textredigering. Idealet för mig är att samma person dessutom fungerar som min agent. På så vis är vi båda lika beroende av slutresultatet, att böckerna blir spridda och ger inkomster. Det låter kanske lite krasst, men just att de ger inkomster, att köpare är villiga att betala för läsupplevelsen, är kvittot på att de blev bra.

Den första utgivningen som e-böcker var ett lågbudgetprojekt. Jag hade ingen aning om ifall någon ville läsa vad jag plitade ihop. Nu har de två första sålts i över ettusen exemplar, de flesta som bibliotekslån, och många av dem blev nog lästa. Så här i efterhand ångrar jag att jag inte redan före e-boksutgivningen tog extern hjälp med texterna. Det är lätt att vara efterklok.

Den tredje delen av serien saknar fortfarande en tredjedel av texten. Det har gått sakta med skrivandet under sommaren. Mycket händer runt omkring som blockerar den fabulerande delen av hjärnan. Jag hoppas på hösten!

Annonser

En reaktion på ”Ett litet steg för mänskligheten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s